Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο Στέλιος Κούλογλου στο αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ : Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου

Η προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου" θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 28 Μαΐου, στο πλαίσιο ενός road trip που έχει ξεκινήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την κυκλοφορία του αντίστοιχου dvd στις 22 Μαρτίου.
Η ταινία, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κρίση και όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Πέρκινς, που από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως είχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου, στην οποία βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου.
Ο Τζον Πέρκινς και οι συνάδελφοι του οικονομικοί δολοφόνοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από μια μακρόχρονη εσωτερική μάχη που καταγράφει το φιλμ, ο Πέρκινς συναντά στον Ισημερινό την κόρη του δολοφονημένου προέδρου της χώρας και μιλά μπροστά σ' ένα εξαγριωμένο Λατινοαμερικάνικο κοινό.



Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και ώρα 21.00 στο Αμφιθέατρο της πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.
Στην προβολή θα παρίσταται ο Στέλιος Κούλογλου, προλογίζοντας την ταινία αλλά και συμμετέχοντας σε συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή।

Είσοδος ελεύθερη

Οργάνωση:
Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ
Κινηματογραφική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου των Φοιτητών «ΓΕΦΥΡΑ» της πολυτεχνικής του ΔΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου