Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Jaya the cat , live @ Αναγνωστήριο Πολυτεχνικής



Η Πολιτιστική Εβδομάδα 2013 ξεκινά φέτος με live στο Αναγνωστήριο, την Παρασκευή 12 Απριλίου! Ισως από τα μεγαλύτερα live που έχουμε διοργανώσει ποτέ!

Οι Jaya the Cat με καταγωγή από την Βοστώνη (αλλά πλέον τόπο διαμονής το Αμστερνταμ) έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια της περιοδίας τους σε όλη την Ευρώπη. Μια από τις στάσεις τους είναι και η Ξάνθη! 

Με έναν ιδιαίτερο reggae, ska, punk rock ήχο, έρχονται στο Αναγνωστήριο για να μας ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους. Βαριά ιστορία με albums από το 1999 και μετο τελευταίο πέρσι (The Νew International Sound of Hedonism) είναι έτοιμοι για όλα! ;)


Από την άλλη, τα Περσινά Ξινά Σταφύλια. Το συγκρότημα ξεκινάει το 2000 σε ένα υπόγειο στη Βέροια. Πρώτο όνομα “Εκτός Εαυτού”, αργότερα “Έξω Φρενών” κι από το 2006, προκύπτουν τα “Περσινά Ξινά Σταφύλια”! Η μουσική τους είναι μία μίξη, από punk rock-hardcore και dirty ska-reggae ρυθμούς, μπερδεμένη με βαλκανικούς ήχους και ανατολίτικες μελωδίες. Το καλοκαίρι του 2010, το γκρουπ γίνεται πιο ενεργό, τα μέλη του πολλαπλασιάζονται, όπως και οι εμφανίσεις. Τον Απρίλη του 2012, κυκλοφορεί ο πρώτος επίσημος δίσκος, με τίτλο: “Αέρα στα Πανιά μας”, μία ανεξάρτητη παραγωγή και σύντομα, ξεκινούν ηχογραφήσεις και για νέο δίσκο.


Οσο για τους ξανθιώτες Skary Face, σίγουρα κάπου θα τους έχει πάρει το μάτι σας.. Ska που σ’ανεβάζει, Reggae που δεν σε αφήνει αδιάφορο και Punk που είναι απλά Πανκ(ελληνιστί) και σε ξεσηκωνει από μόνη της. Επιρροές πολλές, από την ξένη αλλά και ελληνική σκηνή, με ήχους μοναδικούς και στίχους άμεσους, δραματικούς, πρόστυχους και κυρίως ειλικρινής. Μετά από συμμετοχές σε κορυφαία φεστιβάλ της χώρας (Schoolwave, Legalize Protestival, Dramaica, etc) αλλά και live που τους στιγμάτισαν (63high, Locomondo, Περσινά Ξινά Σταφύλια, Koza Mostra etc) οι Skary Face κυκλοφορούν το πρώτο τους LP με τίτλο “Skaring the Globe” το 2012.


Συνδιοργάνωση: rockmadness.gr , Decibel Productions

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μπύρα: 1€
Ποτό: 3€

1 σχόλιο: